hockey_trimhockey_tekst

hockey_trimhockey_tekst

Trimhockey


Trimhockey is het beste alternatief voor het spelen in competitievorm. Geen verplichting, maar gewoon gezellig hockeyen. De trimhockey is een gemengde sport van elk niveau waarbij vooral gezelligheid voorop staat. Met meer dan 20 leden zijn wij een grote groep en op donderdagavond spelen wij van 19:30 tot 21:00. Meestal trainen we een uur en doen dan nog een half uur een partijtje onder elkaar. Daarna blijven we natuurlijk nog even hangen om nog samen wat te drinken.

Is trimhockey iets voor mij?

Er zijn vele redenen om bij de trimhockey te gaan:
- Jouw kind speelt hockey maar jijzelf niet en je wilt meer leren van de sport en de regels
- Je hebt altijd gehockeyd en wilt weer beginnen
- Je wilt geen competitie (meer) spelen, maar wel blijven hockeyen
- Je hebt helemaal niets met hockey, maar het lijkt je wel een leuke sport

Nog niet overtuigd? Blijf lezen!

Bovenstaande is lang niet alles. Regelmatig organiseren wij dan ook wedstrijdjes met collega-trimhockey verenigingen. Daarbij gaat het niet echt om het winnen, maar ook weer om de gezelligheid. Iedereen mag aan deze wedstrijden meedoen, ongeacht het niveau. Dus ben je nu beginner of heb je al jaren ervaring, iedereen mag meedoen. Dat is het leuke van trimhockey.
De wedstrijden zijn als we thuis spelen op onze eigen trainingsavond en als we uit spelen op de trainingsavond van de tegenstander.

Ook gaan wij een paar keer per jaar naar echte trimhockey toernooien. 

Hoe vrijblijvend is de trimhockey?

Trimhockey is vrijblijvend. Kun je een keer niet, of kom je maar ééns per maand? geen probleem. Ook voor de wedstrijden en toernooien is geen enkele verplichting. Niets moet, alles mag.

Zijn er regels?

Natuurlijk zijn er regels, maar dat is gelukkig beperkt.
Je moet natuurlijk de juiste kleding hebben, maar als je geen wedstrijden speelt is clubkleding niet eens nodig. Zorg wel voor een stick, schoenen, scheenbeschermers en een bitje.

Zoals gezegd is trimhockey gemengd, maar wedstrijden worden normaliter gespeeld met minimaal 4 dames in het team.

Een ongeschreven regel is dat trimmers die ervaren zijn niet voluit gaan als een minder ervaren speler de bal heeft. Ook mensen met minder ervaring moeten er immers plezier in blijven houden.

Ik ben overtuigd. En nu?

Dat is makkelijk. Kom op een willekeurige donderdag avond gewoon kijken op Tempo. Vanaf 19:30 staan wij op veld 2 (achter de kleedkamers) te trainen. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected].

Tot ziens op het hockeyveld, tot ziens bij Tempo!

Meer info, Rik Vriens (TC) +31 6 51937336 of [email protected]